artikel

Koffie Top 100 2014 nummer 27: De Gulle Gaper, Ede

Café

Op de site van De Gulle Gaper wordt niet alleen met trots vermeld dat de zaak weer is opgenomen in de Koffie Top 100, maar ook uitgelegd hoe zij de koffies bereiden. En dat dit iets meer tijd kost dan de gast wellicht gewend is. Koffiezetten is hier een vak.

Barista Hugo van der Velde is ook eigenaar en besluit als we om een koffie vragen dat het een americano moet worden. ‘Veel lekkerder.’ Aan body geen gebrek, maar het aroma zou iets voller mogen zijn.

De espresso is een voltreffer. ‘Licht overheersend zuurtje en hetzelfde terugkomend bittertje als in de americano, maar wat een genot als je deze espresso rond in de mond voelt gaan’, noteert het jurylid.

Ook de cappuccino is een waar feestje. Fraaie latte art op een prachtige microfoam. Nagenoeg subliem.

Brander: Mocca d’Or;
machine: La Marzocco;
melk: Arla verse volle biologische melk;
koffie (lungo) €2,25; espresso €2,25; cappuccino €2,50.

 

Grotestraat 46, Ede

Degullegaperede.nl