artikel

Koffie Top 100 2014 nummer 38: Lot Sixty One, Amsterdam

Café

Grappig nieuw bedrijf met een echte Aussi-vibe. Zowel eigenaar Adam Craig als de barista van dienst komen uit Australië en spreken dus enkel Engels. Enorm veel kennis in huis, bonen worden zelf geïmporteerd en gebrand in de winkel.

Koffie Top 100 2014 nummer 38: Lot Sixty One, Amsterdam
Koffie Top 100 2014 nummer 38: Lot Sixty One, Amsterdam

De V60 filterkoffie is een heel fijne washed Zahabu Kenya koffie, die zelf instore is geroosterd. Diepe fruitige smaak, grastonen: niet voor de gemiddelde koffiedrinker. De espresso van huisblend Fiver (70% pulpnatural Brasil en 30% washed Ethiopië) is tien dagen terug gebrand en zou op zijn top moeten zijn. Maar in smaak stelt hij volgen de jury teleur. ‘Veel te zoet met zilte tonen en dus niet in balans.’ De cappuccino is visueel fantastisch maar ook hier blijft de smaak een tikje achter bij de verwachtingen.

Brander: Lot Sixty One;
machine: Kees van der Westen Spirit;
melk: Arla volle verse;
koffie (V60) €4,-; espresso €2,-; cappuccino €3,-

Kinkerstraat 112, Amsterdam

lotsixtyonecoffee.com