artikel

Horecainterieur: Flask, Shanghai

Café

Aan de straatkant in een drukke wijk in Shanghai bevindt zich de broodjeszaak The Press. In de kleurrijke zaak met ruwe betonnen muren en vloeren, oranje counter en roze verlicht plafond staat een vintage Coca-Cola-automaat. De slanke deur van de machine is de ingang naar een totaal andere wereld: Flask. Van de lichte broodjeszaak stap je in een donkere tunnel die leidt tot de mysterieuze cocktail-loungebar.

Horecainterieur: Flask, Shanghai

De gasten worden verwelkomd met een geheimzinnig design dat is geïnspireerd op het Amerikaanse speakeasy-tijdperk van de jaren twintig. De tijd waarin illegaal alcoholische drank werd verkocht. De visuele prikkelingen in deze donkere, maar intiem verlichte zaak, geven je het gevoel dat je op een verboden plek bent.

Aan de wand, achter een grote leren loungebank, zie je de contouren van drankflessen, verscholen achter een zwarte doek. Je oog valt vervolgens direct op de wand met enorme whiskyflessen. Elke 25-literfles in de roomdivider is verlicht. De oranje vloeistof geeft een mooie warme gloed in de zaak. Ook de verlaagde plafonds, bestaande uit rechthoekige vormen bedekt met koper, zorgen voor een zwoele verlichting. Her en der zweven geometrische zwarte plafondelementen. De tinten licht- en donkerbruin worden afgewisseld in de houten vloer, leren banken, stoelen en poefen, tafels met koperen tafelbladen en vintage houten barkrukken. Flask is een funky plek waar je een goed glas whisky, gin of een cocktail bestelt.

Locatie: verborgen achter een Coca-Cola-automaat in broodjeszaak The Press in Shanghai bevindt zich een intieme en luxe cocktail
Open: december 2014
Type: ‘easyspeak’ loungebar
Bijzonderheden: camouflagedeur als ingang, verlichte 25 liter-flessen met whisky, ledverlichting tegen de gespiegelde achtergrond van de bar, een grote bolle spiegel, warme, gedempte en warme verlichting, grote leren loungebanken, tafels met koperen bladen en verlaagde plafonds.
Foto’s: Shen Zhonghai
Design: Alberto Caiola

Reageer op dit artikel