artikel

Terras Top 100 2015 nummer 23 ’t Gerecht, Heerenveen

Café

‘Waar vroeger de belastingaanslagen en weer daarvoor gerechtelijke uitspraken werden gedaan, worden nu flessen opengemaakt en hoogwaardige kookkunsten gepresenteerd’.

Terras Top 100 2015 nummer 23 ’t Gerecht, Heerenveen

Zo omschrijft ’t Gerecht zelf in een paar regels de historie van het fraaie en grote pand waarin de zaak is gevestigd. Wij vinden de huidige functie alvast een stuk sympathieker. Voor en naast de ‘t Gerecht is een fors terras geplaatst. Vooral het zijgedeelte springt in het oog dankzij de twintig meter lange overkapping uit één stuk. Hier is ook verwarming aangebracht en dat is prettig op de minder warme dagen.

De mooie, bijna statige, uitstraling van het pand is doorgetrokken naar het terras. Het personeel in bedrijfskleding, overal staan bloemetjes, asbakken en menukaarten. Het meubilair is een mix van loungebanken met dekentjes en bistro stoeltjes bij de tafels. ‘Het vormt een mooi groot geheel, concludeert de rapporteur. Van de begroeting bij het aankomen tot het afrekenen. Het gebeurt hier op uitermate gastvrije wijze. Het zorgt voor een prima 23e plek in deze lijst.

Gemeenteplein 33
www.gerechtheerenveen.nl

Reageer op dit artikel