artikel

Terras Top 100 2015 nummer 24 Strandclub Wij, Scheveningen

Café

Wij ligt niet tussen de rij van strandtenten aan de voet van het bekende Kurhaus of de troosteloos ogende Pier, maar meer in de richting van de oude haven van badplaats Scheveningen.

Terras Top 100 2015 nummer 24 Strandclub Wij, Scheveningen

We zien er een oud marineshcip liggen en een vissersboot komt net binnen varen. Volgens onze mystery quest is de zaak vanaf de toegangsweg nog niet zo goed zichtbaar, maar dankzij de grote banieren die hoog de lucht in steken wordt dit probleem opgelost.

Wij oogt bijna chique. Wie plaatsneemt op het terras kan kiezen uit een breed scala aan zitplaatsen. Van fauteuils en stoelen, tot ligbedden en loungebaken. De medewerkers zijn gekleed in zwarte polo’s of overhemden en daar onder een donkere jeans. ‘Het ziet er als één geheel uit’, complimenteert hij. De bestelde thee komt met een koekje, honing, suiker, roerstaafje en schoteltje. ‘Het ziet er netjes verzorgd uit. En dat geldt ook voor de bestellingen die de andere gasten krijgen voorgezet. Als we weggaan zien we dat achter ons direct alles op orde gemaakt wordt.’ Prima zo!

Reageer op dit artikel