artikel

Terras Top 100 2015 nummer 27 Het Wapen van Ermelo, Ermelo

Café

Het terras dat staat opgesteld voor Het Wapen van Ermelo is fors. En druk. Gelegen aan de centrale winkelstraat van deze Veluwse plaats zit het hier vol met toeristen, passanten en uitgewinkeld publiek. Het geeft direct een aangename en gezellige sfeer.

Terras Top 100 2015 nummer 27 Het Wapen van Ermelo, Ermelo

‘Het meubilair ziet er netjes en schoon uit. Er ligt ook geen zwerfvuil op het terras. Alle tafels zijn voorzien van een menukaart en een plantje’, noteert onze anonieme bezoeker. In een door tegels en beton gedomineerde omgeving is dit simpelweg een gastvrije ontmoetingsplaats. Om ons heen worden mooi getapte (speciaal-) bieren op de tafels geplaatst − uiteraard op de juiste manier, op viltjes met het logo naar de gast − en de gevraagde jus d’orange is koel en vers. Wat verder opvalt: hoe druk het ook is, de bediening houdt oog voor alle gasten en bedient hen rustig, vriendelijk en correct, alsof ze de enige gast die middag zijn. Lege glazen worden snel opgemerkt en de vraag of we nog iets wensen snel gesteld. Als er is afgerekend, staat de tafel in een mum van tijd weer klaar voor de volgende gasten.

Stationsstraat 78
www.hetwapenvanermelo.nl

Reageer op dit artikel