artikel

Terras Top 100 2015 nummer 85 Jagersrust, Ossendrecht

Café

Ossendrecht ligt een beetje verscholen in het natuurrijke West-Brabantse land. Dicht tegen buurman Zeeland aan en de zuiderburen van België als het ware ‘om de hoek’.

Terras Top 100 2015 nummer 85 Jagersrust, Ossendrecht

Het aloude café Jagersrust is vandaag de dag een moderne brasserie die beschikt over een zeer fraai terras. Het is naast en achter het bedrijf gesitueerd en gelegen in een oase van groen. Op mooie dagen populair bij fietstoeristen die hier de e-bike kunnen opladen terwijl ze zelf genieten van een kop koffie met iets lekkers erbij.

Meteen als we het goed verzorgde terras oplopen glimlacht de medewerker naar ons en zegt: ‘Welkom. Zoekt u gezellig een plaatsje op.’ Kijk, een enorm vriendelijk gebaar. Een kleine moeite, maar het wordt door het bezoek, in dit geval de mystery visitor, enorm op prijs gesteld. De bestelde koffie is prima van smaak, het pilsje getapt met een stevige schuimkraag. Bij het uitserveren zegt de medewerker: ‘Geniet ervan. En ook van het zonnetje.’ Op deze prachtige plek kost dat geen enkele moeite.

Reageer op dit artikel