artikel

Terras Top 100 2015 nummer 86 De Molenplas, Haarlem

Café

Hoewel officieel gelegen in Haarlem, bevindt De Molenplas zich een flink eind buiten het stadscentrum van de Noord-Hollandse hoofdstad. Aan het gelijknamige water en omgeven door groen.

Terras Top 100 2015 nummer 86 De Molenplas, Haarlem

Geen wonder dat op het terras ook rvs-bakken met vers water klaar staan. Veel passanten komen hier even uithijgen na de hond te hebben uitgelaten. En dan heeft ook Bello dorst. ‘Een terras met stopkracht’, constateert onze rapporteur dan ook. Hij zag het terras al liggen vanaf de overkant van de ringvaart en moest vervolgens nog een verrassend lang stuk rijden om er plaats te kunnen nemen.

De begroeting is hartelijk. De bestelde cappuccino staat snel op tafel. Dat er al cacao op de schuimkraag is gestrooid – liever niet – doet aan de smaak geen afbreuk. Het tegelijkertijd geserveerde glaasje water is een prima service. Afrekenen kan aan tafel. Als we vragen om de bon, wordt deze binnen opgehaald. En met een vriendelijk ‘Tot ziens en tot de volgende keer’ overhandigd. Bij vertrek wordt onze tafel snel en efficiënt in gereedheid gebracht voor de volgende gast.

Reageer op dit artikel