artikel

Terras Top 100 2015 nummer 88 Het Koningshuys, Delft

Café

Het terrasseizoen is nog pril als we Het Konings Huys in het altijd mooie Delft bezoeken. Ondanks het jaargetijde is op het terras van deze zaak geen stoel onbezet. De Nederlander snakt naar warmte en buitenlucht, nu de zon zich voor het eerst dit jaar laat gelden.

Terras Top 100 2015 nummer 88 Het Koningshuys, Delft

En blijkbaar ook naar de service van een goed terras. We moeten dus even wachten, maar dat beschouwen we als een compliment voor Het Konings Huys.

Al snel komt er toch een plek vrij. De tafel wordt vlot afgeruimd en schoongemaakt en de bestelling kan bij een collega worden opgegeven. Ondanks de drukte staat het gevraagde in een paar minuten op tafel. Dit is een echt stadsterras. Fraai gelegen in het hart van het sfeervolle en historische Delft. Met een levendig uitzicht over de markt, het historische stadhuis en natuurlijk de kerk waarin een deel van de koninklijke familie is bijgezet. Ook het afrekenen gebeurt ‘uit het boekje’. Betalen kan aan tafel, al moet het bonnetje binnen worden gehaald. Vriendelijk wordt er afscheid genomen. Onze vrijgekomen stoelen zijn vrijwel direct weer bezet.

Reageer op dit artikel