artikel

Terras Top 100 2015 nummer 92 Okay, Rotterdam

Café

Ooit het centrum van handel en nijverheid. Het Entrepotgebouw ‘De Vijf Werelddelen’ in Rotterdam. Het stamt uit 1897 en herinnert aan roemruchte tijden.

Terras Top 100 2015 nummer 92 Okay, Rotterdam

De pakhuizen werden lang gebruikt voor de opslag van koffie, thee, suiker en specerijen. De karakteristieke gevels, gietijzeren kolommen en oude hijskranen herinneren nog aan deze tijd. In de handelshaven van weleer dobbert nu een flink aantal plezierjachten.

Het terras voor de deur van oKay staat er verzorgd en uitnodigend bij. De blauwe Bavariaparasols zijn klaar om uitgeklapt te worden zodra de zon te krachtig wordt. Op alle tafels zien we nette menukaarten en schone asbakken voor de rokers, nu het nog kan. De vriendelijke serveerster vraagt ons netjes waarmee ze ons kan helpen. We besluiten koffie te nemen. De koffie wordt geserveerd met een koekje, suikerzakje en koffiemelkcupje. Als ze het kopje op tafel zet, draait de medewerker het logo richting de gast. Een detail, maar wel zoals we het graag zien en zoals het hoort.

Reageer op dit artikel