artikel

In the mix: Sweet & Sour Gin-Tonic

Café

Bekijk hier de ingrediëntenlijst en bereidingswijze van deze cocktail: Sweet & Sour Gin-Tonic.

In the mix: Sweet & Sour Gin-Tonic

Ingrediënten en benodigheden:

 • 2 rode grapefruits (5 cl sap voor mix en de rest voor de ijsjes)
 • 5 cl Beefeater24 Gin
 • 10 cl Fever-Tree Indian Tonic
 • 3 sprieten dragon
 • 1 dessertlepel ongeraffineerde rietsuiker
 • Natuurlijke groene kleurstof (chlorofiel)
 • Half blaadje gelatine
 • IJsballenmal
 • Siliconenvorm (liefst sinaasappelpartjes)
 • Shakebeter
 • Breed wijnglas

Bereidingswijze:
Neem 20 cl water en meng met de kleurstof tot het een diepgroene kleur heeft. Doe het vocht in de ijsballenmal (bijvoorbeeld van Zoku) en stop in de vriezer. Pers 2 rode grapefruits en houd 5 cl apart. Los in het overige sap een half blaadje gelatine op. Doe het sap in de sinaasappelvormpjes en zet in de vriezer. Muddle in een shaker de suiker en 2 sprieten dragon. Voeg de Beefeater24 Gin en het grapefruitsap toe en shake stevig met ijs. Pak een breed wijnglas en leg de groene ijsbal erin. Strain de inhoud van de shaker in het glas en voeg de Fever-Tree Indian Tonic toe. Leg 3 grapefruitijsblokjes in het glas en garneer met een spriet dragon.

 

Reageer op dit artikel