artikel

Koffie Top 100 2015 nummer 55: Rijksmuseum, Amsterdam

Café

Eén van de drukst bezochte musea van Nederland met horeca die door een cateraar (Vermaat) wordt verzorgd. Het lijkt niet direct de garantie voor een goede kop koffie. Toch is niets minder waar.

Koffie Top 100 2015 nummer 55: Rijksmuseum, Amsterdam
Restaurant Philipsvleugel Rijksmuseum 1 november open
Daan van Os is één van de drie (!) baristatrainers bij Rijksmuseum. Naast het ook voor niet-museumbezoekers toegankelijke Museumcafé zijn er meerder koffiecorners in het museum zelf. De koffie wordt door hem en zijn collega’s bereid met een jaarlijks wisselende Rijksmuseumblend. Nu is dat Colombia, Brazilië en Sumatra. ‘We zoeken naar de verbinding met het museum. Er zit altijd
koffie in uit een land waarop de VOC voer.’ Met zo’n 8000 kilo per jaar is het museum een grote klant voor DE. ‘Ik vind het mooi om mensen die niet speciaal voor de koffie komen, toch een bijzonder kopje koffie te serveren.’ De drie koffies die wij dronken, zouden iets uitgesprokener van smaak
mogen zijn.
Museumstraat 1, Amsterdam
Brander: Douwe Egberts
machine: La Marzocco
melk: Campina dagvers
Prijzen
koffie (lungo) €2,50
espresso €2,50
cappuccino €2,85