artikel

In the mix: Frndzalica

Café

In de warme wintercocktail Frandzalica gebruik je honing in plaats van suiker en de aromatische Assamthee, die ook voor de Tatratea wordt gebruikt.

In the mix: Frndzalica

Ingrediënten

  • 40 ml Tatratea 52% Original
  • 140 ml hete Assamthee getrokken in appelsap
  • 1/2 versgeperste citroen
  • 3 eetlepels gekarameliseerde honing
  • 1 dennenappel
  • peperkoek voor garnering

Bereidingswijze

Doe de honing in een pan en verwarm, voeg water toe als het te dik wordt. Trek de Assamthee in hete appelsap en voeg de citroensap toe. Flambeer eventueel de Tatratea 52% Original in een kleine pan en laat enigszins karameliseren, terwijl u de Original al brandend een aantal maal overschenkt in een ander pannetje. Steek de dennenappel aan en blaas hem uit. Gebruik de rook om een mok te aromatiseren. Mix alle overige ingrediënten serveer in de mok met de garnering van peperkoek.

Reageer op dit artikel