artikel

Kleermaker inspireert bartenders

Café

NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky opende op 17 februari bar The Tailor. De bar is geïnspireerd door het oorspronkelijke beroep van oprichter Wilhelm Krasnapolsky, hij kwam in 1856 als kleermaker naar Amsterdam. De reis van de Pools-Nederlandse Krasnapolsky is de rode draad binnen de urban bohemien cocktailbar aan De Dam.

Kleermaker inspireert bartenders

Het cocktailmenu, ontworpen onder de bartender en expert van Misset Horeca Tess Posthumus, is gebaseerd op Krasnapolsky’s ambacht van kleermaker. Poolse en Nederlandse dranken vormen daarom de basis bij The Tailor. Exclusieve bitters, likeuren en infusies zijn in samenwerking met de Nederlandse distilleerderij Wynand Fockink speciaal voor de bar ontwikkeld. Zo krijgen dranken een nieuwe dimensie met onder andere tabaksbitters en bloemige of frisse parfums. Voor het serveren spuiten de ‘Tailors’ achter de bar met deze parfums een nevel van aroma over het drankje om een ‘finishing touch’ te geven. Een voorbeeld is de Traveling Rose.

Het menu is opgedeeld in vier categorieën: Cashmere, Silk, Cotton en Hemp. Cashmere-cocktails zijn de sterke brouwsels zoals de Dutch Coupe, die een ode brengt aan Prinses Beatrix met Wynand Focking Korenwijn, oranjebloesemwater, sinaasappelbitters en een flamboyante garnering. De Silk-categorie is bloemig, fruit en bruisend met Aruba Aloë als alternatief voor de Gin Tonic. In de Cotton-sectie komen frisse en toegankelijke dranken bij elkaar, waar onder andere de zoet-frisse Killer Cocktail een plekje op het menu heeft gekregen. Hemp komt met stevige, rokerige of kruidige smaken voor drankjes met een eigentijdse ‘Mad (wo)men’ stijl.

Naast de op maat gemaakte cocktails zijn er bijpassende bargerechtjes te bestellen in The Tailor.

Reageer op dit artikel