artikel

De Gelderse Bierkaart: ’t Goeye Goet Tripel – Brouwerij Openluchtmuseum

Café 428

Misset Horeca zoekt de beste bieren per regio. Een jury van erkende bierspecialisten proeft zodoende de bieren die brouwers insturen en zetten deze op de bierkaart. Als eerste De Gelderse Bierkaart. 24 bieren werden er geproefd, 9 kwamen er op de kaart. In deze aflevering, nummer 3: ’t Goeye Goet Triple van brouwerij Nederlands Openluchtmuseum Arnhem.

De Gelderse Bierkaart: ’t Goeye Goet Tripel – Brouwerij Openluchtmuseum

’t Goeye Goet wordt gebrouwen op het terrein van het Openluchtmuseum in Arnhem. Meerdere oude ambachten worden hier nog in ere gehouden, waaronder ook het bierbrouwen. Achter de gevel van de voormalige Brabantse brouwerij De Roskam bevindt zich een moderne brouwinstallatie waar meerdere mooie bieren vandaan komen.

Tripel naar goed Belgisch voorbeeld

Hoewel blind geproefd werd het bier door vrijwel alle proevers herkend als een tripel. Vol van smaak en zoetig ‘Hier ga je als café heel veel van verkopen’, merkt biersommelier Ivo Thijssen terecht op. ‘Snoepjes en banaan’, proeft bierjournalist Sander van Werkhoven. Hij is niet de enige die dit tropische fruit eruit haalt. Biersommelier Kim Lentjes: ‘Een tripel naar goed Belgisch voorbeeld. Veel geuren  en smaken. Licht bitter met een overwegend zoete afdronk.’

Alcohol: 9%
Schenktemperatuur: 6-8 graden
Beschikbaar: fles 75 cl, kruik, kleine fles en fust
Categorie: Zoet
Brouwerij: Nederlands Openluchtmuseum

Reageer op dit artikel