artikel

Mijn gedistilleerde drank: Groessche Brummels

Café 262

‘We hebbben een mooi verhaal om deze drank heen gebouwd, gebaseerd op een gang die vroeger onder het café naar de kerk liep’, zeggen Taco Dorst en Ernst Jan de Gee over het succes van hun huislikeur Groesche Brummels.

Mijn gedistilleerde drank: Groessche Brummels
Misset Horeca

Onder eetcafé De Groes in het Gelderse Zelhem ligt een geheime tunnel die de zaak ondergronds verbindt met de kerk. Daar ontdekken de ondernemers het recept. Dat is de mare die de ronde doet over  de bramenlikeur Groesche Brummels. De tunnel bestaat werkelijk, maar is er niets geheimzinnigs aan. ‘Iedereen weet van het bestaan’, zegt Dorst. De lokale, wilde bramen die voor de drank worden gebruikt, plukt hij zelf met zijn zoontje. ‘En wat we meer nodig hebben, koop ik bij de Fruitschuur in Gaanderen. Alles lokaal dus.’ In hun eetcafé serveren ze de likeur (20%) puur of als mix, Kir Royal met prosecco. ‘Ook bij het dessert doet hij het goed’, vult De Gee aan. ‘Met vanille-ijs en een blokje ijs in de likeur zelf.’

Reageer op dit artikel