artikel

Mijn gedistilleerde drank: Nobeltje

Café 175

‘Mensen komen écht speciaal voor deze drank’, zegt Elles Hetebrij over het Nobeltje. Het Amelandse likeurtje is één van de  favorieten in het Zwolse café. ‘Al jaren.’

Mijn gedistilleerde drank: Nobeltje
Misset Horeca

De vraag is niet makkelijk merken we al. ‘Pfoe… De Hetebrij is een echt bruincafé’, aldus eigenaresse Elles Hetebrij. ‘Als het gaat om drank: jenevers gaan goed, met name de Van Wees.’ Daarnaast noemt ze ook het kruidenbitter Texels Juttertje. ‘Maar wat écht goed gaat is het Nobeltje. Daarvoor komen mensen speciaal naar het café. Gasten vragen er naar en
weten ook dat wij het schenken. Het is een combinatie van mond-tot-mondreclame, zien drinken doet drinken, en ook de grote poster die we er al jaren van in de zaak hebben hangen.’ De populariteit van het likeurtje neemt ook toe, ziet Hetebrij. ‘We verkopen momenteel zeker een liter in de week. Ik kan het me niet veroorloven géén Nobeltje in de zaak te hebben.’

Reageer op dit artikel