artikel

Mijn zomerbier: Grimbergen Blanche

Café 652

In de voorbereiding op het nieuwe zomerseizoen ondervroeg Misset Horeca tien ondernemers en bierkenners naar hun favoriete zomerbier. Welk bier past goed bij het warme jaargetijde en wat is het onderscheid ten opzichte van de rest. Deze keer Arnoud Schimmel, Terras Top 100-winnaar met zijn zaak Van Speijk in Egmond aan Zee.

Mijn zomerbier: Grimbergen Blanche

Met het terras van zijn Restaurant Van Speijk in Egmond aan Zee schreef Arnoud Schimmel het afgelopen jaar de Terras Top 100 op zijn naam. Gevraagd naar zijn favoriete zomerbier, antwoordt hij resoluut: ‘Grimbergen Blanche! Niet iedereen heeft het op de kaart en smaakt net iets voller.’

‘Het beste’

Arnoud Schimmel doet het graag nét even anders. Zeker waar het gaat om producten wil hij net even andere dingen op de kaart hebben, máár wel het beste. ‘Niet iedereen heeft Grimbergen Blanche op de kaart en zo kun je een mooi alternatief bieden voor de meer standaard witbieren, die ik overigens ook allemaal heb.’ Volgens Schimmel is het niet alleen ‘net even anders’, ook de smaak spreekt de Egmondse ondernemer aan. ‘Hij is net iets voller, iets vetter en mooi hoppig.’
Brouwerij: Alken-Maes, Alken (B)
Grimbergenbier.nl

Reageer op dit artikel