artikel

Mijn zomerbier: Hertog Jan Weizen

Café 157

In de voorbereiding op het nieuwe zomerseizoen ondervroeg Misset Horeca tien ondernemers en bierkenners naar hun favoriete zomerbier. Welk bier past goed bij het warme jaargetijde en wat is het onderscheid ten opzichte van de rest. In deze aflevering bierspecialist Ivo Thijssen.

Mijn zomerbier: Hertog Jan Weizen

Ivo Thijssen is bierspecialist. Naast een ruime ervaring in de horeca is hij in het bezit van een  Stibon 1 diploma 1 (Stichting Bieropleiding Nederland) en heeft hij jarenlange ervaring als trainer en proeverijbegeleider. Gevraagd naar zijn favoriete bier noemt hij Hertog Jan Weizener. ‘Een interessant bier omdat het een combinatie is van twee bierstijlen.

Beste uit twee werelden

Thijssen noemt de Weizen -5,7%- een echt zomerbier. ‘Het heeft de beste elementen uit twee bekende tarwebieren Weizen uit Duitsland en Witbier uit België. Van het witbier proef je de kruidigheid, de koriander en de frisheid van citroenschillen. Uit de Weizen proef je de aangename bitterheid van de hop en mout en de geroemde bijna romige smaak. Het koolzuur gehalte heeft meer weg van Weizen wat het bier erg doordrinkbaar maakt en daarom een ideaal bier voor op het terras. Door het beste uit twee werelden te gebruiken krijg je een unieke smaak en een nieuwe bierstijl.’
Brouwerij: Hertog Jan
www.hertogjan.nl

 

Reageer op dit artikel