artikel

Mijn gedistilleerde drank: Aperol

Café 382

‘Sterke drank doen we niet zo veel, maar Aperol kan ik rustig als uitschieter noemen’, zegt Marc Dietvorst. Het is volgens hem ook de manier van uitserveren. ‘Als je zo’n groot, mooi opgemaakt glas ziet of krijgt, wil je meer.’

Mijn gedistilleerde drank: Aperol

In zijn Strandpaviljoen Paal 10 in Ouddorp wordt niet bijster veel drank geschonken. Maar mede dankzij de vele Duitse toeristen is Aperol een veel besteld drankje, volgens Dietvorst. ‘We schenken het nu zo’n 2 jaar. Onze Duitse gasten hadden Aperol al eerder opgepikt dan de Nederlanders, maar die zijn er inmiddels ook helemaal aan.’ Volgens de winnaar van de Terras Top 100 2011 heeft dat ook grotendeels te maken met de opmaak en presentatie van het drankje. ‘Als je het bij ons bestelt, komt het in een mooi groot wijnglas met veel ijs en een rietje. Als je het ziet, wil je er eentje bestellen. En als je er eentje hebt besteld, wil je een tweede.’

Reageer op dit artikel