artikel

Mijn gedistilleerde drank: Bobby’s Gin

Café 594

Dankzij het Belgische achterland was De Gekroonde Suikerbiet al eerder bezig met gin-tonic dan de rest van Nederland, zegt eigenaar Robbert Roggeband. ‘Nu al een aantal jaren en ik verwacht dat het dit jaar niet minder zal zijn met deze drank.’

Mijn gedistilleerde drank: Bobby’s Gin

Bij de nummer 4 van de Café Top 100 zijn gin-tonics onverminderd populair. Eigenaar Roggeband: ‘Een jaar of 4 terug hadden we de twee echt meest voorkomende merken gin. Maar onze Belgische gasten, vanuit Zierikzee toch ons achterland, kwamen terug van vakanties uit Spanje en vertelden ons over Monkey 47 en dat soort merken.’ Inmiddels staan er bij ‘De Biet’ elf gin-merken op de kaart. En als Roggeband er eentje uit moet lichten? ‘Dan kies ik voor Bobby’s Gin. Een mooie gin uit Schiedam. Daarnaast het verhaal van de Hollandse jenever, versterkt met de smaak uit Indonesië in verband met de opa van diegene achter de gin: een goed verhaal.’ Voorlopig blijft Roggeband zich er nog wel mee bezig houden. ‘We zijn er nu zo’n 3 jaar echt mee bezig en ook het komend jaar verwacht ik dat het goed zal lopen.’

Reageer op dit artikel