artikel

Mijn gedistilleerde drank: Gordon London Dry Gin

Café 498

Het hoeft allemaal niet zo uitgebreid qua gedistilleerde drank. ‘We hebben maar twee gin’s, maar er is ook niet echt vraag naar meer, dus dit is prima zo’, meent Lex Rietveld, mede-eigenaar van Gran Café Van Ruysdael in Heemskerk.

Mijn gedistilleerde drank: Gordon London Dry Gin

Een begrip in Heemskerk en ver daarbuiten: het grandcafé van Lex Rietveld en Sandy Kraakman. Jaarlijks staat het duo met hun zaak in zowel de Café als de Terras Top 100. ‘Gedistilleerd is bij ons niet echt een heel groot ding, maar als ik kijk naar wat er bovenuit steekt, dan is dat toch wel gin-tonic.’ Heel veel verschillende gins zijn er niet. Ook niet nodig, vindt Rietveld. ‘Nee, er is niet veel vraag naar diverse merken, dus hebben wij er twee. Beefeater en London Dry Gin. Die laatste verkopen we het meest. Het loopt niet als een bezetene, maar van al het gedistilleerd dat we verkopen is dit de populairste.’

Reageer op dit artikel