artikel

Mijn gedistilleerde drank: Jameson

Café 185

Het is niet per se de beste whiskey die hij in z’n café heeft, maar Jameson verkoopt Gerard de Vaan het meest. ‘De echte whiskeyliefhebbers gaan vaak voor een ander merk, maar in de mix is dit veruit de populairste drank.’

Mijn gedistilleerde drank: Jameson

Met zijn Irish Pub The Banner debuteerde De Vaan het afgelopen jaar in de Café Top 100. Het café in Gilze won direct de Publieksprijs. Gevraagd naar welke gedistilleerde drank het best verkoopt, noemt hij Jameson. ‘Hij is vooral populair in de mix’, zegt De Vaan. ‘Over het algemeen mixen mannen de whiskey met cola en vrouwen met Ice Tea Green. Daarnaast gebruiken we Jameson standaard bij Irish Coffee, ook populair.’ Puur is de Ierse whiskey minder populair volgens De Vaan. ‘De, zeg maar, whiskeydrinker zal eerder kiezen voor bijvoorbeeld een Tullamore Dew.’

Reageer op dit artikel