artikel

De Limburgse Bierkaart: Nog Eine Dan – De Brouwschuur

Café 1146

Misset Horeca zoekt de beste bieren per regio. Een jury van erkende bierspecialisten proeft blind de bieren die brouwers insturen en zetten deze op de bierkaart. Nu is Limburg aan de beurt. De nummer 2: Nog eine dan van De Brouwschuur.

De Limburgse Bierkaart: Nog Eine Dan – De Brouwschuur

Met bekende brouwers als Gulpener, Alfa, Lindeboom, Brand en Hertog Jan binnen de grenzen is dit van oudsher dé bierprovincie van Nederland. Van recentere datum is de komst van kleinere collega’s als De Fontein en De Brouwschuur. In totaal werden bij café De Klep in Venlo 27 bieren geproefd. Omdat in Limburg het getal 11 van grote betekenis is, werd besloten evenzoveel bieren op de bierkaart te zetten. Nog Eine Dan van De Brouwschuur kwam als nummer twee uit de bus.

De Brouwschuur

De Brouwschuur is een typisch hedendaags brouwinitiatief. Een aantal vaders, die elkaar kennen van de scouting, fantaseren tijdens een jubileumfeestje en boven een goed glas bier over een eigen brouwerij. Het plan wordt doorgezet, er wordt een kleine brouwinstallatie aangeschaft en in 2013 ziet het eerste bier het levenslicht. Het inmiddels tot zes bieren uitgegroeide assortiment vindt gretig aftrek in de regio en steeds vaker ook daarbuiten. Reden om recent een nieuwe installatie te kopen waarmee de brouwcapaciteit fors wordt vergroot. In augustus wordt deze in Weert in gebruik genomen. Half oktober zal er ook een bijbehorend proeflokaal worden geopend. Het geld dat hiervoor nodig was werd via crowdfunding binnen gehaald.

Weidebloemetjes

Nog eine dan is IPA die wordt gebrouwen met drie soorten hop waaronder Cascade. Als we de brouwer mogen geloven een bier om op alle momenten van de dag van te genieten. ‘Nog eine dan’ als heerlijke afsluiter, maar ook prima om mee te beginnen of tussendoor. Je hoeft jezelf nu niet meer voor de gek te houden en kunt ‘met gooj veug’ de hele avond ‘nog eine dan’ drinken. Proost!’ Een smakelijk bier is het zeker vinden ook onze proevers. ‘Lekkere geur. Mooie combinatie van moutig en bitter’, noteert horecajournalist Sander van Werkhoven. Bierkenner Ivo Thijssen herkent in de geur de gebruikte cascade hop die exotische fruittinten heeft van perzik. ‘Een zeer mooie geur. Amerikaanse hop, een heel mooi bier’, noteert De Klep eigenaar Louis Klaassens. ‘De geur van weidebloemetjes. Boem!’, ervaart bierjournalist Raymond van der Laan.

Alcohol: 6%
Schenktemperatuur: 6 – 10 C
Beschikbaarheid: fles 33 cl
Categorie: kruidig
Brouwerij: De Brouwschuur

Reageer op dit artikel