artikel

De Limburgse Bierkaart: Visioen Porter – Brouwerij De 7e Hemel

Café 327

Misset Horeca zoekt de beste bieren per regio. Een jury van erkende bierspecialisten proeft de bieren die brouwers insturen en zetten deze op de bierkaart. Nu is Limburg aan de beurt. De nummer 5: Visioen Porter van Brouwerij De 7e Hemel.

De Limburgse Bierkaart: Visioen Porter – Brouwerij De 7e Hemel

Brouwerij De 7de Hemel in Sevenum noemt zichzelf ‘de kraamkamer van tal van speciale streekbieren.’ Ger en Kitty Hendrix zijn de bedenkers van deze bieren. Zo creëerde het echtpaar Hendrix bijvoorbeeld de Donder, een bier met Portobello’s. Als fanatieke hobbykok haalt brouwster Kitty veel inspiratie uit de keuken en komt zo op nieuwe ideeën voor smaakcombinaties. Zoals ook de Hopla, een bier met fruitige, citrusachtige Amerikaanse hopvarianten en recent winnaar van de gouden medaille tijdens de World Beer Awards in Londen. In totaal worden er zes bieren gebrouwen. Waaronder dus ook de Visioen.

Licht zuurtje

Ook dit donkere bier is een prijswinnaar. In 2015 won het de 1e prijs in de categorie porter/stout tijdens de Dutch Beer Challenge in Rotterdam. Visioen is een bijna zwart bier met toetsen van hop, chocola, koffie en zwarte bes. Op de eigen site rept de brouwer over een Black Ipa en dat is een beetje verrassend. Er is toch een wereld van verschil tussen een Porter en een Black Ipa? De proevers herkennen het bier ook stuk voor stuk als een stout of een porter en zeker niet als een hopbittere IPA. ‘Een aangename stout met een prettige roast en licht zuurtje’, noteert De Toeter eigenaar Maik van Heerd. Ivo Thijssen: ‘Vol, gebrand, stout en een aangenaam zoete afdronk.’ Ook bierjournalist Raymond van der Laan proeft een licht zuurtje. En verder ook een vanillegeur.

Alcohol: 8%
Schenktemperatuur: 8 – 10 C
Beschikbaarheid: fles 33 cl
Categorie: Porter
Brouwerij: De 7de Hemel

Reageer op dit artikel