artikel

De Stelling: ‘Het missen van het EK kost de horeca veel omzet’

Café 279

Twee horecaprofessionals reageren iedere twee weken op een actuele stelling. Deze week is de stelling: ‘Het missen van het EK kost de horeca veel omzet’. Lees hier de meningen van Han van Beek van Café Hesp in Amsterdam en Ruud de Jong van Proeflokaal België in Almelo. Reageer ook op de stelling, laat uw mening horen in de reacties.

De Stelling: ‘Het missen van het EK kost de horeca veel omzet’

Normaal huren we een of meer grote schermen en hebben we elke wedstrijd van het Nederlands elftal een volle bak en veel omzet.
Han van Beek: ‘Bij alle voorgaande EK’s en Wk’s plaatsen we altijd binnen een beamer en op onze beide terrassen grote schermen zodat je overal de wedstrijd kunt zien. De menukaart was dan aangepast op snel iets eten en tijdens de rust gaan er schalen rond met broodjes kroket en frikandel. Zo’n avond leverde een plus op van wel 75% ten opzichten van een normale drukke avond.

Ruud de Jong: ‘De schermen hebben we gewoon in huis, dus huren hoeft niet. Het is jammer dat Nederland niet meedoet, maar gezien onze naam supporten we nu het Belgisch voetbalelftal. We verwachten ook nu weer veel toeloop en extra omzet, we zetten bij mooi weer zelfs op het terras een groot scherm.’

Nu Nederland niet meedoet, zijn we supporter van een ander team en organiseren daar speciale activiteiten omheen.
Han van Beek: Nee, dat doen we niet. Als er een groep Engelsen of Belgen een wedstrijd wil kijken, kan dat natuurlijk altijd maar dan gewoon op onze normale grote tv’s. Als Spanje ver komt, gaan we wel iets doen met onze vestiging Tapas de Arroyo, iets verder aan de Weesperzijde.’

Ruud de Jong: ‘We organiseren alle activiteiten rondom België. Onze medewerkers lopen in speciale Rode Duivel-shirts met hun naam erop. Het pand wordt helemaal in hun nationale kleuren rood, geel en zwart opgetuigd.’

Om het gemis aan inkomsten toch een beetje te compenseren, organiseren we nu andere activiteiten om de omzet te stimuleren.
Han van Beek: ‘Niet echt, natuurlijk slaat de zomer bij ons sowieso in het teken van de sport. WE hebben de hele dag de tv aanstaan. Niet alleen voor EK maar ook voor de Tour, Wimbledon en straks de Olympische spelen.

Ruud de Jong: ‘Zolang de Rode Duivels in het toernooi zitten, hebben we spaarkaartacties met Belgische speciaalbieren en ons huisbier Jupiler De friet komt tijdens het EK in een puntzak en ons kloosterbrood bakken we nu af met een Belgische trappist.’

Reageer op dit artikel