artikel

In the mix: Going Up

Café 394

Cocktail Professor in Amsterdam ontwikkelde bijzondere cocktails voor de experimentele cocktailbar Roof Alchemy in Yangon, gelegen in het Zuidoost-Aziatische land Myanmar.

In the mix: Going Up

‘Alle cocktails zijn uniek omdat ze op maat gemaakt zijn voor deze bar en we gebruikgemaakt hebben van moderne en moleculaire technieken uit de keuken. Bovendien worden ze op spectaculaire wijze gepresenteerd’, zegt Cocktail Professor.

Bij Going Up beweegt de vloeistof omhoog en neemt alle smaken van de koffiebonen, bloemen, bramen en peer mee naar beneden en transformeert in een mooie zachte cocktail mix. Deze cocktail is heerlijk om heet te drinken, maar kan ook een beetje gekoeld worden met een ijsklontje.

In de bodem:
* 45 ml Jameson whiskey infused met stukjes Chinese, Koreaanse & Fragant Peer
* 40 ml heet water
*   5 ml honing

Bovenin:
* Bramen
* Eetbare orchideeën (let op: niet alle bloemen zijn eetbaar, vraag de leverancier)
* Koffiebonen
* Stukjes Chinese, Koreaanse & Fragant Peer
* Droog ijs

Bereiding
Bereid eerst de bovenkant van de siphon, doe dan alle ingrediënten in de bodem van de siphon. Serveer naast de siphon ook een leeg glas en een glas gevuld met ijs. Verhit de siphon door de brander aan te steken en wacht dan 10 minuten. De drank wordt verhit en wordt door de druk gezogen naar het bovenste gedeelte van de siphon. Hier kunnen de smaken infusen in de drank. Dan kun je de hitte van de siphon afhalen en komt de cocktail weer terug naar beneden. De cocktail kan geserveerd worden. De gasten kiezen zelf of ze de cocktail koud of warm drinken.

Reageer op dit artikel