artikel

Terras Top 100 2016 nummer 13: De Heerlyckheid, Bredevoort

Café 715

Wie het beste terras van ‘s lands grootste provincie, Gelderland, wil bezoeken, moet het komend jaar naar de Achterhoek. Naar Bredevoort om precies te zijn. Hier bevindt zich Eetgalerie De Heerlyckheid.

Terras Top 100 2016 nummer 13: De Heerlyckheid, Bredevoort

Eetgalerie? Eerst dachten we aan weer een synoniem voor grandcafé of iets dergelijks. Maar dit is daadwerkelijk een juiste naam voor bij het etablissement. Hier wordt een lunchroom gecombineerd met Fotogalerie Foto 21. Naast lunches, koffie en gebak, kunnen gasten ook de kunst en de expositie bekijken. Leuke combinatie, en wellicht dat we er nog eens gaan kijken, maar wij zijn voor het terras gekomen. Dat ligt heerlijk op het zuiden waardoor we een mooi uitzicht hebben op het middeleeuwse stadscentrum van Bredevoort.

In de bediening treffen we twee jonge dames die ons tijdens het gehele bezoek laten merken dat ze weten wat horeca inhoudt. Complimenten. Het terras is ook een plaatje. Strak en modern, contrasterend met zo’n beetje heel Bredevoort, maar dat mag gerust als een compliment opgevat worden. Het was niet al te druk, maar toch merk je dat dit een professioneel geleid terras is.

‘t Zand 21
Deheerlyckheidbreedevoord.nl

Terug naar de ranglijst…

Reageer op dit artikel