artikel

Terras Top 100 2016 nummer 17: Brasserie Staverden, Staverden

Café 576

Een pracht van een terras op een uitgestrekt landgoed. Al in 1298 verleende de Roomse koning Rudolph von Habsburg stadsrechten aan het toenmalige hof Staverden.

Terras Top 100 2016 nummer 17: Brasserie Staverden, Staverden

Het idee was om op deze plek een florerende stad te stichten. Na het bouwen van een kasteel, een grachtenstelsel en bijgebouwen werd dit idee losgelaten en is de stad een landgoed geworden. Rondom de gelijknamige Brasserie een keurig uitstaand terras. De tafels zijn mooi gelakt, de stoelen zien er als nieuw uit. Opvallend dat er per tafeltje drie en geen vier stoelen staan. Alles is mooi opgedekt zonder overdaad. Het zou ook niet staan in deze groene omgeving.

Bij de cappuccino wordt een arretjescake aanbevolen. Wat volgt is een mooie plak van deze huisgemaakte lekkernij. De medewerker is volgens ons jurylid de beste die hij tijdens al zijn bezoeken is tegengekomen. ‘Je merkt duidelijk dat hij is getraind op de etiquette, maar hij doet dan ook daadwerkelijk niks verkeerd. Alles correct, alles beleefd, oog voor het hele terras. Prima, prima, prima!’

Uddelermeerweg 2
Beleefstaverden.nl

Terug naar de ranglijst…

Reageer op dit artikel