artikel

Terras Top 100 2016 nummer 2: De Werf, Veere

Café 2260

‘Moet je een bedrijf dat vorig jaar nog niet eens in de lijst stond, zo hoog laten eindigen?’, vroeg de hoofdjury zich af. De rapporten en bezoeken beantwoorden die vraag vrij snel. We zijn unaniem overdonderd over het niveau en de gastvrijheid bij deze Zeeuwse parel.

Terras Top 100 2016 nummer 2: De Werf, Veere

Zonder overdrijven kunnen we stellen dat we bijzonder scherpe en kritische vakjuryleden naar De Werf hebben gestuurd. De zaak in het Zeeuwse Veere scoorde eerder al waanzinnig goed tijdens de mystery visits, maar was voor de jury een grote onbekende. Het vakjurybezoek leverde echter een even enthousiast rapport op. ‘Zo goed als we hier werden bediend: echt nog nóóit meegemaakt.’

 

Details geven de doorslag

TerrasTop100-20-06-2016-168Het moge duidelijk zijn dat Saskia van Golen de afgelopen acht jaar, waarvan de laatste twee samen met partner Patrick Wolf, een dijk van eens terras heeft weten neer te zetten op Walcheren. De basis is dik in orde: een meer dan fraai terras met een prachtig uitzicht op het schilderachtige Veere, tweehonderd zitplaatsen, gelegen op verschillende niveaus, aan het water.

Maar met dit bijltje heeft de jury vaker gehakt. Juist als de locatie en de ligging tot de verbeelding spreken, gaan de alarmbellen rinkelen: leunen ze hier op de punten die ze feitelijk al cadeau hebben gekregen, of weten ze het maximale eruit te halen, waardoor ze duidelijk laten zien hun vak te verstaan? Dat laatste geldt ondubbelzinnig voor De Werf. De hartelijkheid die we aantreffen, is onovertroffen. Een warme vriendelijkheid die oprecht aanvoelt. Het uitserveren verloopt snel, correct en efficiënt. Maar dan die details, daar kunnen we écht van genieten.

Ons jurylid ziet een oma met twee kleinkinderen. En als ze voor de kleintjes iets te drinken bestelt, neemt ze zelf een kopje koffie. Deze wordt geserveerd met een koekje. ‘En zonder dat erom is gevraagd, zie ik dat de medewerker de bestelling uitserveert met een extra schaaltje koekjes. Wetende dat één koekje en twee kleinkinderen tot verdeeldheid kan leiden’, aldus een enthousiaste jury. Het zijn vaak de details die het ‘m doen. En dat hebben ze hier goed begrepen.

‘Gezondheid’ zeggen als iemand niest, een echtpaar met een kinderwagen helpen tillen als dat op het terras wil plaatsnemen. Alle verwachtingen worden hier ruimschoots overtroffen. En zoals gezegd: het zijn scherpe en kritische geesten die dit terras hebben bezocht, en nooit eerder hoorden wij hen zó enthousiast over een bezoek. Dat mogen ze daar in Veere in hun zak steken. Een prestatie van formaat.

 

Uitstraling

TerrasTop100-20-06-2016-189Zoals eerder aangegeven, De Werf is een restaurant van Saskia van Golen en Patrick Wolf. Het stel heeft veertig medewerkers in dienst, waarvan tien fulltimers. Eén van de dingen die opvallen: ze lopen er allemaal uitstekend gekleed bij. Dat valt eenvoudig te verklaren: het duo heeft ook een modewinkel.

‘Al ons personeel loopt in blouses van Gant’, vertelt Saskia. ‘Dat is dan weliswaar iets duurder, maar het ziet er wel heel goed uit.’ Op drukke dagen staan twee mensen achter de bar, nemen drie de bestellingen op en zijn vijf runners actief. Het zorgt ervoor dat op een relatief moeilijk terras – diverse lagen op aardige afstanden van de bar -feilloos wordt bediend. De medewerkers voelen het ook net even beter dan gemiddeld aan, merken we. Een glimlach, een warme groet, een klein praatje: op geen moment wordt het ongemakkelijk of voelt het niet oprecht aan. Dat moet je in je hebben.

TerrasTop100-20-06-2016-190Zullen we dit artikel afsluiten met een quote uit het vakjuryrapport? ‘Wij hebben ons bezoek, mede door de perfecte service van de medewerker, als heel erg prettig ervaren. Zo alert en attent! Er wordt gelet op ieder detail. Onze verwachtingen zijn echt overtroffen.’

Bastion 2, Veere
Dewerf.nl

 

Terug naar de ranglijst…

Reageer op dit artikel