artikel

Terras Top 100 2016 nummer 21: De Bourgondiër, Hoorn

Café 587

Huisgemaakt. Het is een populaire term die wonderen doet als het erop aankomt de bestelling van de gast ‘te sturen’. Of om te laten zien dat er in de keuken nog echt wordt gekookt. Maar huisgemaakte pepermuntjes die met de rekening op tafel worden gezet? Nee, die kwamen we in de historie van de Terras Top 100 nog niet eerder tegen.

Terras Top 100 2016 nummer 21: De Bourgondiër, Hoorn

Toch is dit wel wat er volgens de serveerster op de tiptray van De Bourgondiër ligt. Slim, het is zo’n detail dat de gast niet snel zal vergeten. Dit terras is een vaste waarde in deze lijst en het presteert ook dit jaar weer uitstekend. Met een gedeelte tegen de gevel geplaatst en het tweede deel op de boot voor de deur. Een bezoek aan het historische Hoorn is al geen straf, hier plaatsnemen al helemaal niet. De tafels en stoelen staan er netjes bij, alles oogt aantrekkelijk. Als we vragen naar het type wijn dat hier wordt geschonken, volgt een uitgebreide uitleg. Wat volgt, zijn twee smakelijke glazen ‘rood’ die ongevraagd worden vergezeld van evenzoveel glazen kraanwater. Attent!

Appelhaven 26
Debourgondier-hoorn.nl

Terug naar de ranglijst…

Reageer op dit artikel