artikel

Terras Top 100 2016 nummer 36: Nobel, Ballum

Café 322

Een bekende naam in de historie van de Top 100. Nummer 1 in de lijst van cafés in 2007 en dankzij het forse loungeterras voor de deur ook een graag geziene gast in de outdoorversie van de lijst der lijsten.

Terras Top 100 2016 nummer 36: Nobel, Ballum

Ons jurylid zegt: ‘Dit is een heerlijke oase in het toch al idyllische Ballum. Fraai meubilair, hier ga je met veel plezier zitten. Leuk met de gashaarden in de tafels.’ De hoogteverschillen in de tafels en stoelen zorgen voor een speels effect. In de parasols zijn op afstand bedienbare heaters verwerkt en die komen van pas als de frisse waddenlucht voor iets teveel verkoeling zorgt.

De medewerkers zijn vriendelijk en gastvrij, maar zouden de blik iets scherper moeten houden op de niet altijd even schone tafels en soms volle asbakken. Maar als we dan om ons heen kijken en zien dat de parasols met een flap aan de muur vastzitten, zodat er bij regen geen water tussendoor valt, of als de medewerker in vlekkeloos Duits een gesprek voert met een gast en ‘m een Nobeltje belooft als hij morgen weer terugkomt, dan weet je ook: dit is optimale gastvrijheid!

Gerrit Kosterweg 16
Hotelnobel.nl

Reageer op dit artikel