artikel

Terras Top 100 2016 nummer 38: De Hebberd, Barneveld

Café 2340

Er zijn maar weinig restaurants met een eigen luchtballon, maar De Hebberd heeft er één! Begin juni maakte deze zijn eerste en behouden vaart.

Op de Facebookpagina van het bedrijf staan enkele fraaie foto’s. Het is originele pr, zo lijkt ons, om op deze manier gasten te wijzen op je bedrijf en het biedt de mogelijkheid om leuke acties op poten te zetten. ‘Win een ballontocht!’, om maar eens iets te noemen.

Maar we komen hier voor het terras. Het is mooi weer en de keel is dorstig. Op de tafel meerdere drank- en menukaarten. ‘Een overdaad’, merkt het jurylid op. Die – nadat er is gevraagd naar de bieren van de tap – kiest voor een Leffe Blond. Als deze op tafel wordt gezet, is de schuimkraag al wat ingezakt en dat is jammer. Misschien heeft het glas net wat te lang op de bar gestaan voordat het werd uitgeserveerd? De er ook bij gevraagde olijven met een tapenade van olijfboompitten combineren wonderwel met het Belgische abdijbier.

Als om de rekening wordt gevraagd, staat de attente medewerker al na 10 seconden aan tafel met het mobiele pinapparaat in de aanslag. Zijn collega’s zijn ondertussen druk in de weer met het opnemen en uitserveren van de bestellingen. Een levendig en gezellig terras.

Jan van Schaffelaarstraat 61
Dehebberd.nl

Terug naar de ranglijst…

Reageer op dit artikel