artikel

Terras Top 100 2016 nummer 58: Eemland, Eemnes

Café 365

Dit voormalige hotel en café is gelegen in Eemnes aan de rand van ’t Gooi. Begin 2016 werd Grandcafé Eemland feestelijk heropend. Een frisse start met een nieuw team op een historische locatie, zo wordt vermeld op de website. En dat nieuwe team heeft er zin in, zo merken wij.

Terras Top 100 2016 nummer 58: Eemland, Eemnes

Een vrolijke, vlotte medewerker verschijnt aan tafel en heet ons welkom met een goedemiddag. Ze ziet er keurig uit in haar donkerblauwe blouse, zwarte broek en grijze sloof. Ze vraagt met een glimlach of ze iets te drinken voor ons kan inschenken, heeft aandacht voor iedereen aan tafel, maakt een ontspannen indruk en glimlacht gedurende het contact. Wat ook prettig is, is dat ze de bestelling geruststellend afsluit met de woorden dat het eraan komt.

Het bier, de koffie en het brood met de vers gemaakte tonijnsalade smaken ons goed. Het terras – houten meubilair op klinkertjes, paarsgekleurde bloemetjes op tafel, fleecekleedjes voor de frisse momenten en een aantal mooie, groene bomen die bescherming bieden tegen de zon – passen goed in de omgeving. Als we na een uur genieten onder die mooie bomen om de rekening vragen, wordt deze binnen drie minuten gebracht. De medewerkster maakt her en der een gezellig praatje met de gasten. Goed om te zien. Erg attent: bij de rekening wordt een weckpotje gevuld met snoepjes geserveerd. En dat maakt het vertrek uit Eemnes een extra zoete herinnering.

Laarderweg 74
Grandcafe-eemland.nl

Terug naar de ranglijst…

Reageer op dit artikel