artikel

Terras Top 100 2016 nummer 60: Flantuas, Lelystad

Café 389

We ‘landen’ op het terras van Flantuas Restaurant Luchthaven Lelystad – zoals de officiële benaming luidt – maar beter bekend als het smakelijk middelpunt van de vliegende bewegingen in de provincie Flevoland.

Op de menukaart staan hier gerechten met namen als Starfighter, Fokkertje 4 en Cessna. Het dakterras biedt uitzicht op de start- en landingsbaan van luchthaven Lelystad en dat zorgt dus voor extra vermaak tijdens het terrasbezoek aan Flantuas.

Het personeel is er vriendelijk en vlot. ‘Ze denken mee met de gasten’, schrijft de rapporteur. Wat betreft de bedrijfskleding is aan details gedacht: de kleding is geïnspireerd op pilotenuniformen. Leuk!
Het terras ziet er verzorgd uit. Mooi terrasmeubilair, geen zwerfafval op de grond, veel kleurige bloembakken en alle tafels keurig opgedekt. We worden begroet met een vriendelijke glimlach. Aan tafel worden we welkom geheten en er wordt gevraagd wat we te drinken wensen. Er wordt goed aan bijverkoop gedaan en de bestelling wordt afgesloten met een ‘het komt eraan’. De koffie smaakt goed, maar ook de glaasjes fris worden op het terras conform het boekje ingeschonken, zo ziet de rapporteur.

Bij vertrek wordt onze tafel snel en efficient in gereedheid gebracht voor de volgende gast die bij dit terras misschien wel letterlijk komt aanvliegen.

Emoeweg 4
Flantuas.nl

Terug naar de ranglijst…

Reageer op dit artikel