artikel

Terras Top 100 2016 nummer 61: De Koning, Alkmaar

Café 526

Een terras dat uitnodigt om te gaan zitten. De stoelen zijn netjes aangeschoven, de tafels zijn keurig opgedekt met een bloemetje en menukaart in de houder, het terras is vrij van zwerfvuil en een vieze asbak zien we niet staan.

Niet alleen de omgeving, maar ook de medewerkers zorgen voor een ontspannen verblijf op dit terras. Het personeel loopt er onberispelijk bij en heeft zichtbaar lol in het werk. Absoluut waardevol voor een goed terras, omdat de gasten dit merken. De medewerkers zijn ook vriendelijk en oprecht.

Direct nadat we hebben plaatsgenomen, volgt een begroeting die gepaard gaat met een gastvrije glimlach. De bestelling wordt sneller opgenomen dan verwacht en afgesloten met de prettige mededeling dat de consumpties ‘eraan komen’. Met opnieuw een glimlach worden de drankjes geserveerd. ‘Een Lipton voor mevrouw en een biertje voor meneer. Kan ik verder nog iets voor u doen?’, wordt gevraaggd. De drankjes worden keurig uitgeschonken en gepresenteerd zoals dat hoort. Nadat de glazen leeg zijn, wordt binnen vijf minuten gevraagd of we nog iets te drinken willen.

Complimenten! De service is hier goed en vriendelijk. Ook het afrekenen gaat fijn snel. Direct na vertrek worden de tafels afgeruimd en met een doekje schoongemaakt. De servetten die op de grond lagen, worden direct opgeruimd en de stoelen aangeschoven. Een terras waar we louter vakmensen aan het werk heben gezien.

Verdronkenoord 114
Dekoning-alkmaar.nl

Terug naar de ranglijst…

Reageer op dit artikel