artikel

Terras Top 100 2016 nummer 62: De Cantharel, Apeldoorn

Café 665

Een mooi, goed verzorgd terras dat in de bosrijke omgeving van De Veluwe opgaat. Dit terras van het Van der Valk Hotel in Apeldoorn bevat veel groen en de tafels zijn er leuk gedekt met een bloemetje. We tellen flink wat gasten als we komen aanlopen, al gauw een man of dertig. Toch ligt het terras er aantrekkelijk bij.

Als we gaan zitten, staat er binnen een minuut een medewerker aan onze tafel. En dat is – gezien die drukte – sneller dan verwacht. Een prima cappuccino arriveert niet veel later. Deze wordt geserveerd met een vriendelijk alstublieft. Ook wordt gevraagd of we nog een toef slagroom op de appeltaart wensen. Naast taart, staan op de kaart heerlijke streekgerechten, zoals de Carpaccio van Veluws Hereford Rund, en de tosti ‘Cantharel’ met ham van Wolhaarvarken.

De medewerkers zien er keurig uit en zijn beleefd. Ze maken een ontspannen indruk en hebben oog voor alle gasten aan tafel. De bestelling wordt herhaald en afgesloten met de melding dat ze het in orde gaat maken. Het herhalen van de bestelling is altijd prettig, om eventuele misverstanden te voorkomen.
Als we om ons heen kijken, zien we dat vriendelijk afscheid wordt genomen van de vertrekkende gasten. Daar zien we ook dat de flesjes keurig voor de helft worden uitgeschonken. Precies zoals je mag verwachten bij een terras in deze lijst.

Van Golsteinlaan 20
Vandervalkapeldoorn.nl

Terug naar de ranglijst…

Reageer op dit artikel