artikel

Terras Top 100 2016 nummer 69: Sandton IJsselhotel, Deventer

Café 587

Gasten uit Deventer en ver daarbuiten komen speciaal voor het terras naar het IJsselhotel van hotelketen Sandton, dat ligt ingeklemd tussen die IJssel en een park.

Omdat hier weinig passanten zijn en het terras vanaf de straatzijde wordt afgeschermd door het hotel, ontbeert het terras wat stopkracht, wat zich vooral uit in de wat kale tafels: er staat slechts een plastic asbak. Maar de kwaliteit van het meubilair is prima en die van het uitzicht op de oever en het aan de overkant gelegen Hanzestad Deventer is onovertroffen.

Tel daarbij op een joviale medewerker die precies dat stukje fingerspitzengefühl heeft dat niet is aan te leren, een houding die precies goed ligt tussen los en amicaal, en je hebt een topervaring hier. Hij maakt aan verschillende tafels ontspannen een praatje met de gasten.

Afruimen als gasten vertrekken, gaat snel en netjes. Aan de andere zijde van het terras is bij ons bezoek een receptie gaande, maar daar merkt de jury niets van: gaststromen en geluid zijn goed afgeschermd bij het Sandton IJsselhotel.

Worp 2
Sandton.eu/sandton-ijsselhotel

Terug naar de ranglijst…

Reageer op dit artikel