artikel

Terras Top 100 2016 nummer 70: Het Nieuws van Apeldoorn, Apeldoorn

Café 296

De uitstraling van het terras van Het nieuws van Apeldoorn is beachclubachtig, met rotan stoelen en grote felrode kussens. Op alle tafels staat wat groen, op de hoeken van het terras grote palmen en in het midden van het terras een fikse, vierkante, robuuste buitenbar.

Als onze rapporteur aankomt, zijn medewerkers het terras nog aan het opbouwen, maar ze roepen vanaf een afstandje enthousiast ‘hallo!’, waardoor de rapporteur zich meteen welkom voelt. ‘De medewerker is hartelijk zonder dat het vrijpostig wordt, prima.’ Het terras ligt schuin tegenover de – ook felrood geschilderde – horecazaak, maar de naam staat veelvuldig op de afscherming.

Pils en Palm van de tap komen met perfecte schuimkragen aan tafel, bovenaan de rekening staat met pen ‘nog een prettige dag!’ geschreven. Een leuk detail, waarop wel eens respons komt: van een groep vrouwelijke gasten kreeg de medewerker eens de bon terug met een kus in rode lippenstift – en een fooi natuurlijk.

Leienplein 12
Nieuwsvanapeldoorn.nl

Terug naar de ranglijst…

Reageer op dit artikel