artikel

Terras Top 100 2016 nummer 75: Diverso, Nederweert

Café 373

Een verborgen, maar prachtig terras, gelegen achter restaurant Diverso in Nederweert. De parasols zijn ingeklapt als de jury arriveert vanwege dreigende regen, maar de rotan stoelen en de grote buitenhaard in de vorm van een pizzaoven zetten wel meteen de sfeer op het met groen omsloten terras met zo’n tachtig stoelen.

Als de medewerkster ziet dat we buiten willen gaan zitten, komt ze meteen aandraven met stoelkussens. Ze is vriendelijk en gastvrij en komt snel onze drankjes brengen. Wel missen we druppelvangers en viltjes. Maar de bediening is hartelijk en oprecht, waardoor we de dreigende regen vergeten.

Met nóg iets meer aandacht voor details, ook als het rustig is, kan Diverso meer punten scoren. De kaart is Italiaans, er staat onder meer door mede-eigenaar Caspar Kessels zelf gemaakte limoncello op en- verfrissend voor een Italiaan die wel een pizzaoven als buitenhaard heeft – géén pizza’s.

Brugstraat 44
Restaurantdiverso.nl

Terug naar de ranglijst…

Reageer op dit artikel