artikel

Terras Top 100 2016 nummer 77: De Groes, Zelhem

Café 380

Nog een paar dagen en het wielercircus van de Giro d’Italia passeert ook het Achterhoekse dorp Zelhem. Als we dat al niet hadden geweten – het is begin mei – dan was het vanzelf duidelijk geworden.

Overal in het dorp staan roze gekleurde fietsen geparkeerd of ze zijn over verkeersborden gedrapeerd. Er hangen banieren over de weg en met grote regelmaat passeren racefietsers het terras die het parcours van de tweede etappe alvast vooruitrijden.

Ditzelfde terras bevindt zich aan twee kanten van de zaak. Er staan zowel losse tafels en stoelen als een zitbank tegen de gevel en een overdekt gedeelte bij de ingang. Als wij er plaatsnemen, schijnt weliswaar de zon, maar heet is het nog niet. Dus staan de parasols op het terras nog niet opengeklapt. De zitbank waar wij plaatsnemen, is wel deels overdekt.

Eén van de twee dames in de bediening herkennen we van vorige bezoeken. Ze is gastvrij, vriendelijk en attent. Haar jongere collega die ons bedient, is iets minder ervaren, maar laat geen steken vallen. Ook zij is vriendelijk en gastvrij. Dit is simpelweg een goed geleid horecabedrijf dat de zaken prima voor elkaar heeft. Binnen én buiten. Het meubilair is geen design, het publiek veelal 50+ en het uitzicht restaurant De Chinese Muur. Hier wordt degelijke kwaliteit geboden in een ambiance waar de gast altijd centraal staat.

Stationsstraat 2
Degroes.nl

Terug naar de ranglijst…

Reageer op dit artikel