artikel

Terras Top 100 2016 nummer 78: Lure, Maastricht

Café 2693

Een mooi en sympathiek stadscafé zoals je dat eigenlijk alleen maar in het zuidelijkste puntje van Nederland aantreft. De combinatie van joie de vivre, kwaliteit in het glas en op het bord, en een bijna vanzelfsprekende gastvrijheid die de gast altijd het gevoel geeft welkom te zijn.

Een deel van het Lure-terras is tegen het pand geplaatst, een ander deel op een rond pleintje ertegenover. Het rieten meubilair kennen we nog van vorige bezoeken, maar het is goed onderhouden. Waarom iets vervangen dat nog in goede staat verkeert? Het viel ons jurylid op dat er op het gevelterras wel kussens op de stoelen lagen, maar op het tweede gedeelte niet. Natuurlijk kiezen we hier voor een koude Brand om ons terrasbezoek mee te beginnen.

Het biermerk waar Lure zelf over zegt ‘gruuts’ te zijn het te mogen tappen. Met een fraaie stevige schuimkraag en het logo in onze richting geedraaid, wordt het op tafel gezet. De hapjeskaart staat op tafel en er wordt gekozen voor een portie poffertjes en een ‘Mestreechs Zoervleis’. Geserveerd in een klein pannetje en daarbij perfect gebakken frites kunnen we na het afrekenen maar één ding concluderen: ‘Wanneer mogen we hier weer naartoe?’

Grote Looiersstraat 7
Cafelure.nl

Terug naar de ranglijst…

Reageer op dit artikel