artikel

Terras Top 100 2016 nummer 82: Paal 10, Ouddorp

Café 416

Na drie jaar Eregalerij en een vliegende binnenkomst in 2015 op plaats 3 staat de winnaar van de Terras Top 100 in 2011 dit jaar ineens op plaats 82. Wat is er gebeurd?

Terras Top 100 2016 nummer 82: Paal 10, Ouddorp

We duiken het juryrapport in en lezen: ‘Een fantastisch mooi terras. Waarvan het merendeel van de medewerkers lol in het werk lijkt te hebben. Deze medewerkers houden, ondanks de drukte, overzicht, kijken de gast aan bij het opnemen van de bestelling, glimlachen en maken een praatje met de gasten. Een aantal laat echter steken vallen door de drukte.’ En om die laatste opmerking draait het dus. Want dit komt vooral tot uiting bij het uitserveren. ‘Bij de tafel naast ons – waar zo’n acht gasten, waaronder kinderen, zaten – werd aan de kop van de tafel door de medewerker geroepen welk gerecht ze in haar handen had. Wanneer de gast in kwestie met het opsteken van zijn hand aangaf dat dit zijn bestelling was, zette ze dit zonder glimlach voor hem neer. Geen moment glimlachte ze.’

Het is inderdaad dit soort kleine, maar belangrijke details dat de positie in deze lijst positief en dus ook negatief kan beïnvloeden. Want verder is Paal 10 een terras met grote stopkracht, waar het bovendien gesmeerd loopt. Mooie robuuste houten banken, krukken en in hoogte variërende tafels. Hier en daar verhogen schapenvachtjes het zitcomfort. De geserveerde dranken en de borrelplank smaakten uitstekend.

Westerduinpad
Strandpaviljoenpaal10.nl

Terug naar de ranglijst…

Reageer op dit artikel