artikel

Terras Top 100 2016 nummer 83: De Vier Seizoenen, Lisse

Café 507

Wie hier op het terras wil zitten, heeft de keuze. Of op het gedeelte dat voor de zaak en aan de straat is geplaatst, of via het restaurant doorlopen naar de patio. Dit min of meer omheinde deel ziet er zeer gezellig uit.

Als we er even een kijkje nemen, is de kok net bezig met het opstarten van de barbecue. Dat wordt waarschijnlijk live cooking diezelfde avond. Het terras voor de zaak is niet al te groot, maar met gevoel voor smaak ingericht. Schermen zorgen voor de afschutting, er staan plantenbakken, en de parasols zijn uitgeklapt. De begroeting is hartelijk. De eerste ronde bestaat uit een grote fles water en een cappuccino. Als de bestelling is herhaald, vraagt de jongeman of er twee waterglazen bij gewenst zijn. Attent.

Het valt ondertussen wel op dat andere terrassen in de straat een stuk drukker bevolkt zijn. Aan de geboden service bij De Vier Seizoenen kan het niet liggen. Wij denken eerder dat de ligging op een hoek en vooral de wat donkere aankleding van het geheel, de stopkracht minder maakt dan bij de collega’s. Een tip dus. Van de twee medewerkers op het terras is er één duidelijk nog wat minder ervaren. Leuk om te zien hoe ze door haar collega subtiel op verbeterpunten wordt gewezen.

Heereweg 224
Rdvs.nl

Terug naar de ranglijst…

Reageer op dit artikel