artikel

Terras Top 100 2016 nummer 84: ’t Wapen van Haarzuylen, Haarzuilens

Café 402

Het terras van ’t Wapen van Haarzuylen is niet te missen. Het staat opgesteld voor een prachtig gebouw dat zich in het hart van dit fraaie dorpje bevindt. Goed onderhouden, wit-rode luiken voor de ramen.

Het terras is gesitueerd voor de zaak en is van de straat afgescheiden met een paar kleine bosjes. Dit is ook voor fietstoeristen een populaire tussenstop, zien we. Op de site valt te lezen dat ’t Wapen is aangesloten bij Happen en Trappen. Fietsers kunnen hierbij een vooraf bepaalde route fietsen en onderweg op verschillende locaties een voor-, hoofd- en nagerecht eten. Begin en einde zijn bij hetzelfde bedrijf. Leuk initiatief.

Terug naar het terras. Met vooral rieten stoelen en ronde tafels. Tegen de gevel een paar houten banken. Op iedere tafel staat de drankenkaart al klaar. Ons jurylid wordt snel geholpen. Meer oog voor de tweede bestelling kan geen kwaad. Op meerdere momenten is niemand van de bediening zichtbaar aanwezig. ‘Zo zie ik dat een man aan de andere kant van het terras met zijn kopje koffie naar binnen loopt, om te vragen of hij nog een tweede mag. De medewerker komt dit vervolgens brengen en maakt een gezellig praatje met de gast, waardoor de gast niet geïrriteerd was.’

Want dat wil hij ook zeggen: ‘De medewerkers zijn met zichtbaar plezier aan het werk. Bij het afrekenen wordt hartelijk afscheid genomen: ‘Fijn weekend en tot de volgende ronde.’’

Brink 2
Wapenvanhaarzuylen.nl

Terug naar de ranglijst…

Reageer op dit artikel