artikel

Terras Top 100 2016 nummer 87: St. Tropez, Deventer

Café 434

Aan terrassen geen gebrek op de fraaie Deventer Brink. Voor een mooi lichtblauw geschilderd pand heeft ook St. Tropez de tafels en stoeltjes uitgestald. Op de site meldt het bedrijf dat hier het hele jaar door de gasten worden ontvangen in Zuid-Franse sferen.

Terras Top 100 2016 nummer 87: St. Tropez, Deventer

We werpen even een blik naar binnen en zien een fraai interieur waar dankzij het mooie weer maar weinig mensen aanwezig zijn. Want het is warm buiten. Dit is een populair terras. Misschien iets té populair? Het jurylid vraagt het zich af, nadat gasten die na haar kwamen, toch eerder hun drankjes krijgen. Gelukkig merkt de medewerker zelf ook op dat er een vergissing is gemaakt en kort erna komt ook onze bestelling op tafel.

De medewerkers dragen bedrijfskleding, maar niet allemaal dezelfde. Verstand van zaken hebben ze wel. Op de vraag welke witte wijnen er worden geschonken, volgt niet het standaard antwoord ‘droog en zoet’, maar worden de verschillen tussen de beide versies goed uitgelegd. Om ons heen zien we ook meerdere gasten aan smakelijk ogende cocktails.

Als het terras van St. Tropez helemaal vol zit, komt de logistiek een beetje in het gedrang, zo lijkt het. ‘Misschien iets minder vol bouwen?’, oppert het jurylid. Dat maakt het volgens haar tevens mogelijk om iets vaker het zwerfvuil tussen de stenen op te ruimen.

Brink 28
St-tropez.nl

Terug naar de ranglijst…

Reageer op dit artikel