artikel

Terras Top 100 2016 nummer 92: De Parel, Leimuiderbrug

Café 258

Halverwege Leiden en Amsterdam vinden we Grandcafé De Parel. Met de auto is het meer dan prima bereikbaar – tussen de A4 en A44. Maar ook per boot is De Parel goed te bezoeken.

Terras Top 100 2016 nummer 92: De Parel, Leimuiderbrug

Gelegen aan de Westeinderplassen heeft deze zaak een eigen aanlegsteiger. En wie vervolgens plaatsneemt op het terras, kan genieten van een heerlijk uitzicht over datzelfde water en het weidse uitzicht erachter.

Het terras zelf is verzorgd en netjes. Er staat een stoepbord om de langslopende of -rijdende gasten op een specialiteit te attenderen. Leuk ook: diverse rieten manden met violen. De zonwering bestaat uit zwarte parasols, maar die zijn nu niet geopend. De tafels zijn opgemaakt met een asbak, een plantje, een kaarsje, peper en zout, en de menukaart. Dit is een terras zoals je het mag verwachten. Nog even op de details letten als een viltje onder de frisdrank, het half uitschenken aan de tafels en een beetje meer aandacht. Maar verder hebben we genoten van een fijn bezoek.

Leimuiderdijk 364
Grandcafedeparel.nl

Terug naar de ranglijst…

Reageer op dit artikel