artikel

Terras Top 100 2016 nummer 93: Monopole, Den Burg

Café 328

Aan het einde van de Harderwijkse boulevard treffen we – komt ‘ie – ‘Beach Hotel • Bar & Kitchen Monopole’. Een hele mond vol, maar het is dan ook een flinke zaak, en het heeft in ieder geval een flink terras.

We komen op dat terras en zien lange, witte banken die in een s-vorm over het terras kronkelen. Ze zijn echter niet heel schoon. Dat geldt ook voor de zonwering aan de gevel. We zien aan de onderkant de vlekken doorschijnen die er aan de bovenkant op zitten. Ook een keer de grond aanvegen had gemogen.

Het is jammer dat de eerste indruk hier niet perfect is, want de rest van het bezoek verloopt naar wens. Hier weten ze van doorpakken, merken we. De dames in de bediening zijn snel en efficiënt. Binnen een paar minuten nadat we plaatsnemen, komt een vriendelijke medewerkster naar ons toe die ons aankijkt en vraagt: ‘Wat mag ik voor u inschenken?’ Ook qua uitstraling lopen ze er prima bij. Lekker losjes, precies zoals ‘t hier past. Wit shirt, spijkerschort en spijkerbroek. Prima. Nog even
– letterlijk – de bezem erdoorheen en volgend jaar ongetwijfeld een paar plaatsen omhoog.

Buiten de Bruggenpoort 3
Hotelmonopole.nl

Terug naar de ranglijst…

Reageer op dit artikel