artikel

Bier en spijs: Ciney Blond met bouillabaisse

Café 492

Wat is je favoriete speciaalbier en wat eet je erbij? Misset Horeca vroeg het een tiental kenners, liefhebbers en professionals. In deel 1 van deze serie: Gert Boonen en Omar Dahak van De Boterlap in Harderwijk: Ciney Blond met bouillabaisse.

Bier en spijs: Ciney Blond met bouillabaisse
Omar Dahak (l) en Gert Boonen

Gert Boonen en Omar Dahak zijn de eigenaren van De Boterlap Harderwijk, tweevoudig winnaars van de Terras Top 100. Gevraagd naar hun favoriet, reageren ze enthousiast. ‘Ciney Blond met een bouillabaisse. Een heerlijk blond bier van hoge gisting met een lekkere zachte en  aangename bitterheid.’

Financieel ook aantrekkelijk

Boonen en Dahak roemen het, in hun woorden, ‘Blonde Goud.’ ‘We hebben het de hele zomer op tap.’ Ook het financiële plaatje verliezen ze daarbij niet uit het oog. ‘Het komt uit de stal van onze brouwer (Heineken, red.), dus daardoor kunnen we ook goede prijsafspraken maken die de marge zeker ten goede komen. Niet geheel onbelangrijk.’

Wat eten we erbij?

‘Ciney gaat heel goed met Omar’s bouillabaisse’,  vertelt Gert Boonen over de creatie van zijn collega, de voormalig sterchef. ‘Die wordt traditioneel gemaakt: van verse mediterrane visgraten die twaalf uur voor bereiding worden gemarineerd met onder meer sinaasappel, steranijs, venkel en saffraan. Dat maken we af met zelfgemaakte gemaakte rouille , geschaafde Parmezaanse kaas en verse kruiden als dragon, kervel en basilicum. De anijsachtige smaak, het citrusachtige zuur maar ook de volle smaak van olijfolie zijn de perfecte match met de Ciney.’

Reageer op dit artikel