artikel

Bier en spijs: Cornet met scharrelkip

Café 600

Wat is je favoriete speciaalbier en wat eet je erbij? Misset Horeca vroeg het een tiental kenners, liefhebbers en professionals. In deel 4 van deze serie: Koen Bakker, eigenaar van Terras Top 100-winnaar Het Hooihuis in Roosendaal: Cornet met scharrelkip

Bier en spijs: Cornet met scharrelkip

Koen Bakker heeft Cornet op tap in Het Hooihuis. De winnaar van de Terras Top 100 2016 daarover: ‘Het onderscheidt zich door de subtiele toets van hout en vanille door het toevoegen van medium getoast, Amerikaanse eiken houten chips tijdens het brouwproces. Dat ruik je al wanneer je, na het uitschenken van het bier, het aroma vanuit het glas je tegemoet komt. De volle, warme smaak, met een subtiele toets van vanille maakt het bier complex maar evengoed toegankelijk en nodigt uit om nog een slok te nemen. De afdronk is lang met een aangename bitterheid.’

Wat eten we erbij?

‘Naast een ‘krachtig’ bier als Cornet moet ook een gerecht staan wat hoog op smaak is. Verrassend bij blauwe schimmelkazen of geitenkaas, maar ook zeetong, langoustines en scharrelkip is mooi te combineren met dit bier.’

Reageer op dit artikel